Inhoud trainingen module

Bij aanmelding wordt er gekeken naar de leeftijd van de speelsters en op basis hiervan wordt een eerste indeling gemaakt. Bij de eerste training wordt gekeken of er op basis van het niveau van de individuen nog wijzigingen plaatsvinden in de verdeling van de groepen. Op dit moment hebben we ruim veertig aanmeldingen binnen en is er weer een brede spreiding van leeftijden te zien. Op dit moment hebben we circa 23 meiden onder de tien jaar, 9 meiden tussen elf en twaalf jaar, 13 voetbalsters tussen dertien en veertien jaar en tien meiden die ouder zijn dan veertien. Alle voetbalsters worden in groepen van circa tien verdeeld, zodat iedereen individueel voldoende aandacht krijgt van twee van onze trainers.


Tijdens de trainingen van de Voorjaarsmodule staat techniektraining voorop. In de vijf kwartier dat er wordt getraind hebben alle speelsters ontzettend veel balcontacten. De aandacht ligt hierbij op het aannemen, verwerken en passen. Daarnaast zijn er veel oefenvormen waarbij er wordt getraind op het leren passeren van de tegenstander door vele schijnbewegingen. Ook staan we stil bij het verbeteren van de traptechniek en is er aandacht voor loopscholing mét balcontacten.

Nieuw in de Voorjaarsmodule zijn de trainingsvormen waarbij we gebruik maken van de ‘Minisoccerbal’. Het trainen met deze bal aan het koord heeft vele voordelen. Allereerst zijn er ontzettend veel balcontacten en het balgevoel in beide benen wordt aanzienlijk verbeterd. Daarnaast trainen de meiden tegelijkertijd hun balans in combinatie met diverse voetbalbewegingen (binnen-, buitenkant en wreeftrap). Meer info over de (meerwaarde) van de Minisoccerbal zijn te lezen op deze site.

Tot slot is het niet onbelangrijk om te vermelden dat er bij alle tien trainingen medische verzorging aanwezig is voor de deelneemsters.
Al met al biedt de Meidenvoetbalschool Twente tijdens de Voorjaarsmodule weer veel gevarieerde trainingen en dynamische oefenvormen. Voor alle deelnemers is er veel individuele aandacht en staat de voetbalontwikkeling van de voetbalster centraal.


Lees hier meer informatie over de Voorjaarsmodule en ga naar onze homepage om je aan te melden.