top of page

Succesvolle Najaarsmodule en start Voorjaarsmodule

In augustus 2015 is de Meidenvoetbalschool Twente opgericht, de eerste voetbalschool voor meiden in Oost-Nederland. De Meidenvoetbalschool Twente organiseert trainingsmodules voor voetbalsters uit de regio in de leeftijd van 7 t/m 16 jaar, waarbij de nadruk ligt op techniektraining. De eerste module, die van start ging in oktober vorig jaar, was een groot succes. Ruim vijftig deelneemsters namen deel aan de tien trainingen op de vrijdagmiddagen bij v.v. Rigtersbleek. Onder leiding van onder andere oud-speelsters en –trainers van FC Twente (Vrouwen) werd er in kleine groepen getraind en kregen de speelsters gevarieerde en dynamische oefenvormen aangeboden.


Joost du Gardijn, oprichter Meidenvoetbalschool Twente en hoofdtrainer van WVV ’34, kijkt tevreden terug op de Najaarsmodule: “Het was mooi om te zien dat er enthousiaste en leergierige meiden van alle leeftijden deelnamen. Hierdoor was het mogelijk om de groepen gelijkmatig in te delen en hierdoor zeer effectief en efficiënt te trainen. In alle leeftijdsgroepen zat ook nog eens veel talent, waardoor we via scouting enkele meiden bij FC Twente en KNVB-selecties hebben kunnen laten doorstromen.”


De reacties van de deelneemsters waren ook louter positief bleek uit de evaluatie. De trainingsmodule werd beoordeeld met een gemiddelde van een 8,7 en de reacties waren onder andere: “Ik heb al die weken genoten van de trainingen.”, “Het was erg leerzaam en leuk om deel te nemen.” en “Ik vond het leuk om veel dingen met de bal te doen.”. Ook de trainers waren blij verrast over het niveau en kijken uit naar de volgende module. Patrick van den Berg (keeperstrainer FC Twente Vrouwen en hoofdtrainer Rigtersbleek VR1): “Vrouwenvoetbal is erg populair. Je ziet dat niet alleen het aantal speelsters, maar ook het niveau groeiende is bij de meiden. Het is alleen nog niet voor veel voetbalster weggelegd om in een stimulerende omgeving te trainen en te ervaren waar hun lat ligt. Bij de Meidenvoetbalschool Twente kunnen we speelsters dit wel bieden en mede daarom kijk ik er als trainer weer naar uit om in het voorjaar aan de slag te gaan met de talentvolle meiden!”Op vrijdag 11 maart gaat de tweede module van start en zijn er reeds zestig aanmeldingen van meiden in alle leeftijden en afkomstig uit de gehele regio. Doordat het aantal trainers is uitgebreid is er nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor enthousiaste voetbalsters die een extra training in de week willen om zichzelf te ontwikkelen.


Joost: “We zijn blij dat we meer meiden dit jaar de kans kunnen bieden om zichzelf te ontwikkelen. De meiden die zich tot nu toe hebben aangemeld zijn weer afkomstig uit de gehele regio en ook zien we wederom een hele mooie spreiden van de leeftijden van de speelsters, variërend van 7 t/m 16 jaar. Aankomende week verwachten we de laatste aanmeldingen te ontvangen, waardoor we op vrijdag 11 maart starten met de eerste uit tien trainingen voor 65 voetbalsters.”


De Voorjaarsmodule bestaat wederom uit tien trainingen die plaatsvinden op vrijdagmiddag van 17.00 tot 18.15 uur op Sportpark Rigtersbleek in Enschede. De kosten per deelnemer bedragen 95 euro en aanmelden voor de Voorjaarsmodule van de Meidenvoetbalschool Twente kan hier.

bottom of page