Start Voorjaarsmodule


Vrijdag 11 maart … We gaan starten met onze tweede trainingsmodule waarin meiden in de leeftijd van 7 t/m 16 jaar voetbaltrainingen krijgen op Sportpark Rigtersbleek (Enschede). De module staat in het teken van techniektrainingen. In de vijf kwartier dat er wordt getraind hebben alle speelsters ontzettend veel balcontacten. De aandacht ligt hierbij op het aannemen, verwerken en passen. Daarnaast zijn er veel oefenvormen waarbij er wordt getraind op het leren passeren van de tegenstander door vele schijnbewegingen. Ook staan we stil bij het verbeteren van de traptechniek en is er aandacht voor loopscholing mét balcontacten. Nieuw in de Voorjaarsmodule zijn de trainingsvormen met de minisoccerbal.


Wij kijken ernaar uit om weer met een grote groep enthousiaste en gemotiveerde speelsters aan de slag te gaan en hen te helpen bij het ontwikkelen van de voetbalkwaliteiten! We hopen dat de speelsters aan het eind van de module wederom terug kunnen kijken op veel leuke en leerzame trainingen én kunnen concluderen dat ze een betere voetbalster zijn geworden.


Voor alle deelneemsters verwijzen we tot slot nog naar deze link met alle informatie voor de eerste training van vrijdagmiddag 11 maart.


Ruim zestig voetbalsters hebben zich ingeschreven voor de Voorjaarsmodule. De groepen zijn verdeeld in vier teams (FC Twente, FC Barcelona, Paris Saint Germain en FC Bayern München). In kleine groepen, en onder begeleiding van twee trainers per groep, wordt de speelsters een gevarieerde training aangeboden.


De deelneemsters komen wederom uit de gehele regio en de volgende verenigingen zijn vertegenwoordigd: K.S.V. Achilles'12, Excelsior '31/STES, s.v. Bon Boys, BVV Borne, BWO, RKSV EMOS, KVV Losser, LSV Lonneker, KVV Quick ‘20, Sportclub Rekken, v.v. Rigtersbleek, Sportclub Overdinkel, Sportclub Rijssen, CVV Sparta, SVZW, De Tubanters 1897, VIOS Beltrum, RKSV NEO, RKSV Vogido, Wilhelminaschool, WVV'34, v.v. Vorden, Luctor et Emergo en KOSC Ootmarsum.