CVV Achilles winnaar MB-toernooi

Op donderdag 28 april werd de eerste editie van het MB-toernooi gespeeld. Op Sportpark Rigtersbleek organiseerde de Meidenvoetbalschool Twente, na een succesvolle eerste editie van het MD-toernooi in oktober 2015, voor de eerste maal een 7-tegen-7 toernooi voor MB-teams. Nadat in de ochtend de tweede editie van het MD-toernooi werd gespeeld was het vanaf 13.00 uur aan de meiden B-teams om te strijden voor de prijzen.
In totaal namen zes teams uit de regio deel aan het toernooi: STEVO, CVV Achilles Enschede, Avanti Wilskracht, RKSV NEO, v.v. Rigtersbleek en een selectie van deelneemsters Voorjaarsmodule Meidenvoetbalschool Twente. Alle teams speelden wedstrijden tegen elkaar van twaalf minuten. Na deze vijf wedstrijden was het CVV Achilles die de eerste plaats behaalde. Het team van de Meidenvoetbalschool Twente en Avanti Wilskracht eindigde beide tien punten uit de vijf gespeelde wedstrijden. Op basis van doelsaldo werd Meidenvoetbalschool Twente tweede (+15) en Avanti Wilskracht (+11) derde. Een mooi resultaat voor het team van de Meidenvoetbalschool Twente, omdat deze meiden niet gezamenlijk trainen en nog niet eerder samen wedstrijden hadden gespeeld.


De eindstand van het toernooi

  1. CVV Achilles

  2. Meidenvoetbalschool Twente

  3. Avanti Wilskracht

  4. v.v. Rigtersbleek

  5. STEVO

  6. RKSV NEO


De Fair Play prijs werd eveneens gewonnen door CVV Achilles uit Enschede.


Bekijk hier alle teamfoto's!


Succesvol toernooi

De organisatie, onder leiding van Joost du Gardijn, Larissa Wigger en Stan Veger, kijken terug op een succesvolle eerste editie van het MB-toernooi. De reacties van de deelnemers waren zeer positief. Er werden leuke, sportieve en spannende wedstrijden gespeeld waarbij alle teams vol voor de winst gingen. Dit leverde een leuke voetbalmiddag op, waarbij ook de complimenten uitgaan naar de goede leiding van de scheidsrechters. De organisatie dankt iedereen voor haar inzet én feliciteert CVV Achilles met de behaalde prijzen!


Joost du Gardijn: "Een topdag qua beleving, inzet, sportiviteit op de toernooien vandaag. Dat we twee toernooien draaiden was een goede keuze. Dat we er ook nog fantastische weersomstandigheden bij hadden was helemaal goed. We kregen vele complimenten voor de goede organisatie en ik heb dan ook iedereen die mee geholpen heeft deze complimenten doorgegeven."