top of page

Een geslaagde laatste training

Op vrijdag 27 mei stond de tiende en laatste training van de twee trainingsmodule van de Meidenvoetbalschool Twente op het programma. De teams sloten de laatste training van de Voorjaarsmodule af met een wat ongebruikelijke training. Er stonden namelijk diverse leuke activiteiten op het programma die anders waren dan de afgelopen training. De deelneemsters namen deel aan de volgende onderdelen: voetvolley, handbal, minisoccerbal, partijvorm in opblaasveld en een oefening met de smartgoals.Tijdens voetvolley namen twee teams het tegen elkaar op en moest de bal over het net zonder hierbij de handen te gebruiken uiteraard. Meer dan een keer stuiteren was een punt voor de tegenstander. Bij het handballen was het juist wel de bedoeling om met de handen te werken. Wederom twee teams die het tegen elkaar opnamen en konden scoren door de bal in de goal te koppen door middel van het overgooien.


De minisoccerbal is tijdens de Voorjaarsmodule al een groot succes. Dit onderdeel kon dan ook niet ontbreken tijdens de afsluitende training. De trainers deden verschillende oefenvormen voor die door de deelneemsters geprobeerd werden na te doen. Oefening baart kunst bleek, want de meiden worden steeds handiger met de minisoccerbal! Een andere mooie trainingsvormen die we introduceerde deze tiende training was de oefening met de smartgoals. Opnieuw namen twee teams het tegen elkaar op en was het de bedoeling dat de bal binnen één minuut zo vaak mogelijk door de smartgoal werd overgespeeld die de juiste kleur had. Het duo die erin slaagde dit het meest aantal keren te doen kreeg hiervoor een punt.
Tot slot kon er uiteraard geen partijspel ontbreken! Een enorm opblaasveld stond op het hoofdveld van Rigtersbleek en hierin werd er lekker gevoetbald. Bij twee tegendoelpunten moest het verliezende team het veld verlaten voor het andere team; in dit doordraaisysteem kwam iedereen vaak in actie.


Al met al was het een zeer geslaagde laatste training, waarbij de deelneemsters zichtbaar veel plezier hadden én tegelijkertijd ook nog een laatste leerzame training mochten beleven bij de Meidenvoetbalschool Twente.


Bekijk hier alle foto's van de laatste training.


Wij kijken met veel plezier terug op de Voorjaarsmodule en danken alle speelsters voor hun enorme inzet tijdens de trainingen! We hopen mooie ontwikkelingen gezien, bij onszelf maar zeker ook bij alle deelneemsters. Binnenkort blikken we nog eens terug op de tien trainingen met reacties en ervaringen van zowel de trainers als voetbalsters.

 

Najaarsmodule

Uiteraard kijken we daarnaast ook al met veel plezier vooruit naar het nieuwe seizoen! In september gaan we weer starten met de Najaarsmodule. Niet alleen in Enschede bij v.v. Rigtersbleek, maar ook in het Vechtdal bij Hardenberg ’85. Lees hier alle informatie over de Najaarsmodule en meld je snel aan! Jij wilt je toch ook verder ontwikkelen als voetbalster én genieten van tien mooie en leerzame trainingen met andere meiden?

bottom of page